Gyomorrák globocan, A hasnyálmirigyrák tünetei, okai, kezelése

Milyen ráktípusok lesznek a szegény országokban?

fascioliasis fertőzés forrása humán papilloma vírus hogyan kell kezelni a véleményeket

Milyen ráktípusok lesznek a szegény országokban? MTI Számos fejlődő országban az életszínvonal emelkedését várják a következő évtizedekben, ám mindennek ára van, például a rossz táplálkozáshoz, kevés mozgáshoz és más rossz szokásokhoz köthető rákok növekvő számában - állapította meg a jelentés.

papillómák a paraziták jelenléte hogyan nem fertőződnek meg a nemi szemölcsök

Ilyen ráktípus például az emlő- a prosztata- és a vastagbélrák. A tanulmány az első, amelyben azt tekintették át, hogy a rákos esetek jelenlegi és a jövőbeli aránya miként változhat a gazdagabb és a gyomorrák globocan országokban.

A szegényebb országokban a fertőzésekhez köthető rákok terjednek Kutatásukban úgy találták, hogy a szegényebb országokban magas a fertőzésekhez köthető ráktípusok, például a méhnyak- a máj- és a gyomorrák, valamint a Kaposi-szarkóma aránya.

A fertőzések sok rosszindulatú daganat okozói A rosszindulatú daganatos esetek száma ra 75 százalékkal emelkedhet világszerte Milyen ráktípusok lesznek a szegény országokban? Milyen ráktípusok lesznek a szegény országokban? Gyomorrák globocan A fertőzések sok rosszindulatú daganat okozói Kiszámították a populációnak tulajdonítható frakciókat PAF, population attributable fractionazaz az új rákos esetek azon hányadát, mely a specifikus expozíció kivédésével megelőzhető lett volna.

Ezzel szemben a gazdagabb országokban több a dohányzással, az elhízással és az étrenddel kapcsolatos rákos eset. A kutatók becslése szerint ra az olyan közepes jövedelmű országokban, mint Kína, India és egyes afrikai országok, 78 százalékkal emelkedhet a rákos esetek száma.

agresszív rák a májban féreg fórum

A kevésbé fejlett országokban ugyaneddig az időpontig 93 százalékos növekedést prognosztizálnak a szakemberek. A Lancet Oncology című szakfolyóirat legfrissebb számában nyilvánosságra hozott tanulmány szerzői a GLOBOCAN elnevezésű adatbázist használták fel, amely ország as évre vonatkozó rákos megbetegedési és halálozási statisztikáit tartalmazza.

Kapcsolódó cikk.

Fontos információk