Kutyaparaziták

Parazitás betegségek | Kutyatár | Kézikönyvtár

Amit tudni kell a parazitákról és irtásukról Amit tudni kell a parazitákról és irtásukról Egy apró kölyök mindenben a gazdájától függ — így az egészséggondozás, beleértve a paraziták elleni védekezést is, a gazda feladata.

nyirokrák hodgkin tünetei

Persze, szívünk szerint nem is gondolnánk kutyaparaziták a fránya élősködőkre, de tény, hogy a legtöbb kölyök előbb vagy utóbb átesik valamilyen parazitafertőzésen. Sőt, ami még rosszabb, jó néhányuk már a családba kerüléskor élősködőkkel érkezik.

Érdemes összefoglalni, mit kell tudni a parazitákról, mert a védekezés csak akkor lehet hatásos, ha tudja, mi ellen is kell küzdenie.

helmint gyógyszer emberekben

Az orsóféreg kutyaparaziták a kampósféreg átjut a placentán, ha az anyaállat fertőzött, de eljutnak a tejmirigyekbe is, és a szoptatás során kutyaparaziták fertőződhet a kölyök. Ha az anyaállat nem volt rendszeresen féreghajtózva a vemhesülés előtt, nagy az esély arra, hogy a kölykök féregfertőzöttek lesznek. Az ostorféreg és a kampósféreg petéi igen szívósak, képesek évekig elélni a talajban.

papilloma heg eltávolítása

Ha a kutya lenyeli vagy mancsain a környezetébe hordja a petéket vagy az abból kutyaparaziták lárvákat elindul a fertőződés folyamata. Kampósféreg fertőzés kialakulhat a fertőzött fekália kutyaparaziták által, akár ha az állat saját mancsait vagy bőrét nyalogatja. A galandféreg a bolhákkal kerül a szervezetbe, ha a kutya lenyeli azt.

tejfölös féreg kezelés

A parazitafertőzöttség általános tünetei.

Fontos információk